Alla inlägg under januari 2012

Av Maria - 19 januari 2012 23:56

Vissa saker ska man ju absolut inte skriva eller ens nämna i bloggen, tycker jag. Beroende på vad det handlar om. Men jag känner mig rätt nedstämd idag, jag har haft någonting på känn hela dagen och de är många bitar som stuckit iväg i de pussel som snart borde vara färdiglagt. Men redan i morse uppstod de en grej som jag har stora funderingar på, vilket kanske löser sig imorgon förhoppningsvis. Har en del i planeringen som jag ska hinna med, ringde elgiganten idag med angående min älskade telefon som jag saknar i massor, men den har dom inte ens gjort någonting med. Fått in den, men sen då? sen ska kollas om vad som är billigast, att få en ny mobil eller laga den typ helt? och det lät nästan som att JAG skulle stå för kostnaden FAST jag har tagit en extra försäkring som skulle just tecka de jag hade åstakommat. Och blir de så drar jag in ARN. Blir så trött att dom inte kan få ur fingrarna i arslet och fixa det? för de var fredagen innan nyår jag lämnade in den och nu är vi inne på tjugonde januari idag. Vad är problemet? de sa mellan två till tre veckor MAX, jo hej hopp gummi snopp. 
Jag vill ha min mobil, och jag tänker inte lägga ut en krona på den. Och dessutom har jag fått en rejäl höjning på tandläkarräkningen med, de stämmer liksom inte. Så måste fixa det imorgon med, ska ringa på ett jobb med. Så full fulle från veckans start till slut. Jag blir så trött på allt krångel. Jag trodde jag hade haft nog med bekymmer nu, men de räckte inte. Dessutom har jag varit på intervju i morse med, och den gick bra men mindre bra hos brukaren, mer än så kan jag inte säga. Men så kan de vara, har ju ett kort iaf på att jag är timanställd i behov, med sju pass redan i februari.

Men som sagt, ska ut och prominixa imorgon. Ska försöka kliva upp i tid, lite sovmorgon ska jag ta. Nu när jag kan satt säga : )
Dock har jag tänkt massor på farmor idag, som jag brukar göra men ännu mer idag och gud vad jag saknar henne :'( hua vad jobbigt de kan vara vissa dagar så på sätt och vis så har de varit skönt att fått inskola sig och haft en ganska full vecka, eller rättare sagt jag har de så man har fokuserat mest på de.
Så ja, de blir bättre med tiden, men just nu i denna stund är de väldigt jobbigt. Men det är en ny dag imorgon, nya tag och nya bekymmer att hanskas med :)

Natti på er! 

Av Maria - 19 januari 2012 10:32

Då var inskolningen klar. Men känner ändå att jag skulle behöva en dag till, får hålla alla mina tummar att de går. Är som sagt lite osäker på vissa moment. 
Men de ska nog gå bra ändå, bara man ta det lungt :) men alla som känner mig vet hur jag är och hur jag kan vara. Skita i Jante lagen och inse att jag faktiskt är bra! För det känns liksom inte dåligt, de gör det inte men man vill ju vara så bra som möjligt för de bästa.
Så ja, jag kan tycka att de gått bra, men ändå känner jag att i alla fall en daf extra, de skulle göra mycket. Riktigt mycket!
Så det återstår att se, har i alla fall fått sju stycken olika pass nu redan i februari, lite spänd men samtidigt ska det bli roligt. Alla är vi nybörjare och det är första gången för alla. Så de är bara att blicka framåt som sagt..
Och skulle jag vara "dålig" skulle dem aldrig ta in mig, inte heller ge mig pass.

Desstuom var jag på Frösunda idag med, och hade en intervju, som timvikarie där med vid behov. Så två fötter på varje ställe, inte illa. Men det är några steg kvar tills dess, intervjun är avklarad och den gick som en dans. Och visst, de tar ju tid innan man kommer in i rollen som y och assistent, så är de ju men de klart jag ska pröva på och vikarie jobb är ju kanon! Och att få en en fot, de gör mycket bara det. Rykterna går och sen kanske man är fast :) och allt detta innebär att jag kan klippa navelsträngen snart med min kära mor, för visst älskar jag henne men det är inte så skoj att bo hemma när mabn är 23 år, men de har ju sin förklaring till de hela också. Men som sagt, jag tror detta kommer passa mig.
Och skulle de inte vara rätt, fine. Då har jag i alla fall prövat på, blivit rikare på erfarenheterna. Men som sagt, nu ska jag snart luncha om ett tag sen vila ett tag, känner att de skulle behövas.
Om de inte inträffar att jag ska träffa en som jag ska eventuellt jobba med så blir de att träffa Julia en sväng, innan hon åker på träning.
Jag längtar ihjäl mig tills jag ska köpa gymkort, men först ska ju pengarna rulla in på kontot och jag hinner ju fylla år innan dess också (: så allt löser sig!

Puss 

Av Maria - 16 januari 2012 22:27

Idag har det varit en gång dag, samtidigt som det gått relativt snabbt ändå. Började inskolnigen klockan två idag och slutade klockan nio. Jag har antecknat de mesta jag kunde, de absolut viktigaste och de jag kände att jag skulle glömma, eftersom de är små saker som ändå är viktiga. Och jag har haft en bra dag med en annan assistent :)

Och nu är jag hemma, samma pass imorgon. Då glöder nog pennan igen, tycker det är bra om man gör de, eftersom man kommer vara själv där med. Och de är lärorikt, givande och variernade. Känns fakiskt jätte bra, fast det är många bollar i luften, de är inte särskilt stressigt så som jag kan känna med annat.
Men onsdagen kommer bli varieande med massa bus och tok. Sen så är min inskolning klar, eller om jag känner att jag behöver mer tid så kommer ju de gå bra de med =)

Plus att jag fick ett annat samtal om personlig assistent på ett annat ställe, så 3 brukare är på g och glad är jag över de :) de negativa drar ändå med något positivt, man kan inte deppa ihop helt även fast jag sörjer så kan inte de få överväga och rinna över, då når man aldrig toppen. Man får ta dag för dag, ett steg i taget och se hur det utvecklar sig.

Snart blir de sängen för mig, ska bli så skönt, hade jätte svårt att somna i natt- låg bara vaken och tänkte och tänkte. Men ikväll nu snart lär jag somna ovaggat!

Nattnatt 

<3

Av Maria - 13 januari 2012 16:13

Jag blir överkörd med massor av otur nu, är de bra eller dåligt att de kommer på en och samma gång eller är de bättre om de kommer i jämna mellanrum? Jag saknar min älskade farmor så de gör ont, men hon har de bra där hon är nu, jag bara vet det. Jag hoppas att hon kommer och hälsar på mig och visar att hon finns ändå, men i mitt hjärta kommer hon alltid att finnas. Det spelar ingen roll. Vill också göra en skydds ängel till minne av henne på min skuldra, skulle vilja hitta en bra kostnär som skulle kunna teckna en fin sådan med en baderoll. Så de blir en helt egen och speciell, bara för henne. <3


I februari äger begravningen rum, och de kommer verkligen att ta knäcken på mig. Men jag ska besöka henne så mycket jag bara kan, och den 7 februari ska jag tända ett ljus för henne, för att hon skulle bli 78 år. Jag saknar dig mer än vad ord kan beskriva, jag älskar dig av hela mitt hjärta, och alla runt om dig också. Du var en kämpe, du var så svag men samtidigt så stark. Jag är stolt över dig. Minnerna lever kvar, så som du kommer göra för mig i mitt hjärta. Jag ska för alltid minnas dig som den bästa, aldrig glömma någon som du. Bästa du, vila i frid. Tänkter på dig i massor, men du har de bra där du är nu. Hoppas att du kikar ner på mig och dina nära och kära ibland, vi kollar upp mot himlen för att du ska veta att vi glömmer dig aldrig. 

Och på detta har jag fått en ögoninflammation plus vagel på ena ögat, ser ut som en golfboll :/
 två naglar har låstnat, vad kommer här näst?

Tack alla som finns här för mig, ni är guld <3 

Av Maria - 11 januari 2012 15:05

Min älskade farmor lämnade världen i natt och knackade på himlens dörr. Och dom välkomnade henne in. Jag hoppas alla andra änglar tar hand om henne där uppe och att hon har de bra där, där slipper hon allt lidnade och smärta. Där kan hon vara fri och bara slappna av, bara vila i sin frid. Jag kommer verkligen sakna henne, men hon var gammal och svag, och det kanske var skönast för henne att hon slapp stanna här. Det gör fruktansvärt ont, stod min farmor så nära. Hon fanns alltid där och var som en bästa vän och som den bästa farmor man kan tänka sig. Jag kan inte fatta att hon är borta men smärtan och sanningen talar om att det är så det är. Livet har sin gång, alla ska vi dit. Hon fick leva nästan 87 år, och har varit med om de mesta man kan uppleva. Är oerhört tacksam att jag fick vara med i 22 år med henne, och att hon fick träffa mina nära och kära som står mig varm om hjärtat. 
Jag måste få sörja och de ska jag göra, är så glad att jag har mina vänner och familj i min omgivning som finns till för mig, annars skulle jag inte klara detta..
Men nu ska jag göra mig klar..

Rest in peace min älskade farmor, älskar dig <3 

Av Maria - 8 januari 2012 22:32

Igår efter jag var på Birsta med mammsen fick jag extremt panik tråkigt.. Så jag bestämde med Malin, film kväll men ingen nappade på de så då blev de bowling ist. Det var jag, Malin, Sandra och Pedrus, riktigt trevligt faktiskt :) sen så idag var jag med Sandra på friskis, Cattis var där så vi tränade ihop. SKA ha gymkort där, nästa måndag efter jag fått pengar ska de tränas. Massor.. Tränade i två timmar ungeför och nu ikväll gick jag med Carro runt vävland, i ca två timmar så nu känner jag mig duktig. Och vägning blir de imorgon med, fast jag fuskade idag =) resultat kommer imorgon...
Och då blir de en mogon promenad, sen ska jag mot stan och fixa mkin nagel, skönt! :)

Puss 

Av Maria - 6 januari 2012 17:33

Ja, jag tog på mig någonting som jag själv inte kommer klara fykiskt och psykiskt :/ det här med dieten, att ta bort kolhydraterna helt i 2 månader, för de är rätt lång tid ändå. Och jag kan inte kombinera de med tex broccoli, blommkål osv, för de står mig uppe i halsen, de går inte att få ner. Tror mig, har prövat det flera ggr innan.. Och förr när jag gick ner i vikt så klarade jag -7 kg och då åt jag mindre potioner, oftare och inte små åt. Jag kunde unna mig något litet på helgerna, jag mådde bra då så varför skulle jag nu måsta krångla till det så väldigt? Jag vet ju att det fungerar och detta tar på alla krafter och jag blir sur, arg och grinig. Det känns.. Och visst, ni kanske tänker att de inte gått så lång tid, men de där känner jag bäst själv och jag vet hur jag vill leva och vad som fungerar för JUST mig.. Sen skiter jag egentligen i vad alla andra tycker om mitt beslut, eller om mitt liv över huvudtaget! :) jag känner att detta känns mer än rätt. För utan kolhydraterna blev jag som en sopsäck, helt mördbultad och de var faktiskt inget potitivt om de ärligt talat. Så nu ska jag köra på tallriksmodellen tillsammans med min kära moder :) och kanske ibland på helgen, en dag unna mig med en liten grej, inte mala i mig som jag gjort innan. Man måste sätta en gräns och går INTE det så får jag försöka hitta en annan lösning och på veckodagarna har jag min pillerburk med kromtabletter, som faktiskt fungerar, men äter man inte så fungerar dom ej. 
Så nu igår unnade jag mig lite ris till maten, och de kändes fantastist! :) och nu idag ska jag unna mig lite kolhydrater i en liten mängd också. Jag vet att detta kommer att fungera, bättre än vad de innan gjorde. Och eftersom det fungerat innan så känner jag mig ännu mer peppad, den ni! :)
För jag tog ett för stort steg helt enkelt ut i denna matvärld, så nu "diet" min dietist som hagf hade rådde mig till detta, att man ska inte förbjuda sig för då man väl äter de igen så äter man mer än innan.. Men som sagt, alla fungerar och är vi olika, vissa fixar det, andra inte. En mängd med olika dieter finns och man väljer helt själv och tur är väl de :) är lycklig över detta! Detta tunga beslut..

Puss på er kära läsare 

Av Maria - 2 januari 2012 14:23

Idag så startar jag mitt nya liv. Ett nyttigt sådant. Dock är jag nere idag, inte alls min dag illa nog. Det har mycket att göra med detta skit väder, vill kunna ut och jogga eller gå raska promenader men utan bloddar på ishalka är jag inte manad. Så jag ska ta mig och göra några övningar inne ist. Och idag blir de lax, morötter och blomkålsmos hade jag tänkt, nytt och nyttigt. Kommer bli tufft hela denna resa på åtta veckor men jag ska ge mig fan på att jag kommer att fixa detta. För jag vet att jag kan, och mycket utan läsk och godis så kommer jag rasa av de och samt kolhydraterna som försvinner nu ett tag framöver. Har inhandlat en den idag så som citroner, apeliner, broccoli, blomkål, äpplen, fetaost, salladm tomater, blad spenat, rent smör osv. Och sen finns det ägg, mjölk, ost och sånt hemma med. Så nu jädrar ska ni få se en snyggare Mia, den ni :)
Ska även kolla på gymkort, för jag måste ju träna men men varför ska de vara så vansinnit dyrt? det förstår jag inte..

Aja, puss på er! 

Ovido - Quiz & Flashcards