Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 12 februari 2012 18:36

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter och en planering på vad som ska inköpas och göras den framtida tiden satt säga.
Det kommer verkligen bli spännande och jag har haft ångest över hur jag ätit i helgen, men de är bara nya tag!

Och sedan är skrattretande att folk som knappt har något fett på kroppen klagar att dom har lite fett på kroppen, som är normalviktiga eller till och med på gränsen till underviktig. Dom klagar om de ena och de andra. Herregud! Visst är det upp till var och en, men de känns nedvärderande till dom som faktiskt har en mer eller mindre övervikt. Som inte handlar om utseendet bara utan om att man kan bli sjuk med! Och ett kg eller två kg övervikt, so? de är så sjukt att man skrattar åt det. Och träna kan man göra, oavsett vad men att banta om man inte ens behöver det, det är för mig ritkigt sjukt!! Men jag ska inte lägga mig i andras liv och matvanor för jag är inte bättre själv, förutom att jag har en last med övervikt och kan riskeras att bli sjuk till och med, men jag tycker inte synd om mig för de och sitter och klagar, skulle vara nöjd om jag såg ut som vissa andra, ha kanske 3 kg övervikt.

Och en annan grej, blir så less på vissa tragiska människor som ska yttra sig om saker och ting, bara för dom inte har något liv. Liksom jag får skiten för de som inte berör mig? nej, för vet ni vad? nu släpper jag detta och andas ut.


Puss påer! 

...

Av Maria - 11 februari 2012 22:56

Idag var det rensning i farmors lägenhet, hon hade grejer till en hel värld typ. Massa skit också, men samtidigt massa fina saker. Samlade på mig massa saker, och de blev massa låder. Och mer ska det bli, efter visningen på lägenheten. Men det var inte heller så jobbigt som jag trodde de skulle vara att stiga in i lägenheten och hon inte fanns med oss. Hon var i alla fall med mig idag, kände hennes närvaro och en kall vind tuchade mitt ansikte, tro de eller ej men så var det. Vissa människor tror inte på sådant, men de gör nämligen jag. 
Och imorgon är det ett varv till. Och de är skönt att få undan allting. Och det blir även en sväng med städning och även ett besök hos nagelhörnan, dock har jag bara 3 lösnaglar var av alla 10, men dom har spruckit och låstnat men imorgon ska jag som sagt fixa till dom och även förstärka dom :)

Och nu ikväll drog jag ihop ett gäng med Sandra och åkte iväg för att spela bowling (:
Jag kom inte sist, tack och lov som jag brukar göra.. haha

Pyss 

Av Maria - 10 februari 2012 14:57

Så, nu tog vi ett farväl från farmor. Och jag grät först av alla, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, varför ska man det? det var jätte jobbigt, mest hela tiden. Jag såg henne framför mig och kistan, nej de var riktigt jobbigt. Och min älskade kusin sjöng och spelade gitarr, de var så fint. Han är så begåvad och så duktig! Det var himla kul att träffa honom igen efter för många år, lika så med hans dotter Melodie, mitt fina kusin barn :) och Linda, min kusons flickvän, och lillbebben som bor inne i magen. Det var jätte trevligt, lika så att träffa de andra gänget. Men ingenting är ju enkelt, men samtidigt så känns det skönare nu på något sätt även om tårarna kan falla ändå, men de känns inte lika tungt att gå, det har släppt en hel del. Och gud så skönt det känns.. Minnerna lever kvar i hjärtat, de kommer vara ofärglömligt och jag kommer alltid att älska henne, sända massa tankar till henne. Hon ger oss här nere på jorden, styrka och ork att gå vidare och klara av var dag, hon kommer alltid vara med oss. Skillnanden är bara att hon kan vara med oss alla samtidigt och hon ser oss, men vi ser inte henne. Men vi kan känna hennes tillvara och när hon är närvarande. Hon är för evigt ett minne som kommer leva vidare. Älskade farmor, sov gott min lilla ängel, du var och kommer alltid vara en blomma. Sänder massa kärlek och kramar till dig. Glömnmer dig aldrig, aldrig någonsin. 

Och imorgon ska jag till farmors lägenhet och fixa till med dom andra, så lägenheten kan säljas och lasten blir ännu lättare. Det är bara att ta en dag i taget, andas och tänka framåt :)
Nu blir de bara att slappna av och lada, leva i nuet och gå vidare..

*Smack* 

Av Maria - 9 februari 2012 18:03

Jag blev så inspirerad av Katrin Zytomierskas sätt på LCHF. Jag köpte boken nu idag på ica maxi. Hon hade väldig smarriga recept. Så nu ska jag för en gång skull tillsammans med min kära mor testa den. Skippa Anna Skippers diet och gå över till denna, de är inte super strikt så som Annicas LCHF, så detta ska nog gå. Bara jag ger mig fan på det :) och tillsammans med någon annan kommer detta att bli toppen! Scheman och hela paketet i en och samma bok, råd och tips . Plus mitt gymkort så kommer jag snart att nå min målvikt som jag strävat efter så länge. Jag tror egentlige inte på denna, eller jag har svårt att sätta mig in i detta tänk, men bara man läser och följer de så kommer de nog bli en vana och fungera super bra. Och att jag ser fram emot det känns ju helt underbart! Och visst, de kommer vara svårt att i början inte få äta socker, de kommer min hjärna att skrika efter. Men det gäller att hålla avstånd och vara hård. Det finns inga andra val. Så nu ska de bli ändrig, kommer försvinna överallt och få ett mående på topp! 
Så nu jävlar, på ritkigt!!!! =D

Men de som är mindre skoj är att begravningen äger rum imorgon, känns skit jobbigt :( verkligen! Men de är skönt att kunna ta ett ritkigt avsked och få ett avslut eller vad man ska säga :/  
Aja, nu blir de snart tv sen sova..
Poss 

Av Maria - 7 februari 2012 16:17

Uppe med tuppen i morse, jag hade nämligen bokat tid hos frissan redan klockan halv nio i morse. Och de värsta klipptes bort och nu är jag redo med bra produker, ska även tona frillan imorgon också. Tanja ska få hjälpa mig som alltid :) 
Sedan var det möte med coachen, vi surrade om allt möjligt och det ser ljust ut för mig och de glädjer mig i denna depp period. Det är välbehövligt, så nu kan jag pusta ut en sväng eller två... Strosade sedan runt på stan tills nagelhörnan skulle öppna, så jag kunde få boka en tid för att ta bort naglarna och fixa mina egna, fick en tid redan på söndag så det känns ju skönt! Och eftersom jag är rätt fattig nu eller ja, när gymkortet ska införskaffas och jag unnade mig detta idag så har jag en underbar mor som ska stå för nagelkalaset :)

Annars så har jag bara nyss kommit hem, maten väntar och sen blir de lugnt för min del. Ska även tända ett ljus för min älskade farmor idag, som skulle bli 87 år! Jag saknar henne så otroligt mycket, men hon har de bra där hon är nu. Det är så jag får tänka och på fredag får jag ta som ett sista farväl innan hon gå ner under jorden. Hua :(

Puss!


   

Av Maria - 6 februari 2012 16:46

Egentligen så ska jag inte bry mig vad alla tycker och säger. Jag ska gå min egen väg och följa min riktning. Och att vissa vägar är längre, svårare och jobbiga vet vi nog alla redan om. Medan kan välja en genväg eller den enkla vägen. Men jag är ung än så länge, om man kollar på det i helhet. Det är sjukt mycket arbetslöshet bara i detta län, i de stora hela. Ett jobb idag är inte lätt att få, de kommer inte knackandes på dörren precis. Även om man kanske önskar att de var ungefär så. Utbildning och erfarenhet är prio ett idag, utan det så står man som stilla. Nästan alla arbeten kräver det. Och i vissa lägen har jag förståelde för det. Och nu kommer kanske många tappa hakan, fundera på vad jag sysslar med, men i huvudsak är det jag i första hand som ska må bra, man är prio ett i sitt eget liv. Man ska må bra och känna sig bekväm i rollen. Och efter allt som hänt, de som gått emot mig den senaste tiden har jag sett upp, jag har inte alls satt mig själv i första hand, utan vad alla andra ska tycka och tänka om mig om jag inte går den vägen som tycker att jag ska gå. Jag valde att testa på kockutbildningen tex och det var inger för mig, alltså en erfarenhet rikare. Jag förlorade inget på det, jag vann snarare på det. Fast det inte var ett jobb så har jag en utbildning och erfarenhet i ryggsäcken som jag bär med mig. 

Och att vara arbetslös idag, de är ju ingen direkt hit eller hur? vissa är extremt lata och ligger på soffan och väntar på att ett jobb ska komma till dom. Medans andra kämpar för ett jobb, som jag gör och gjorde. Och för att komma till saken, efter de jag låg på sjukhuset så måste jag tänka om och göra rätt, tänka på mig själv mer, på min egen väg och på vad jag vill. Jag vill arbeta med människor av något slag, men jag har som  ångest av att tänka på vad jag ska göra för just denna brukare jag ska ha att göra med, jag vill dennes bästa och att h*n ska få de så bra som möjligt, min oro kan vända och bli att jag till och med blir sjuk. Eftersom det är riksfyllt arbete, speciellt när de är så stort arbete och ansvar. Mer än hos andra, där jag skulle passa bättre. Men man måste tänka på familjen där, den personen och på mig själv. Allt ska liksom klaffa och jag kände någonstans att jag låg där mitt emellan men jag ville det så mycket så de blev att jag ville så mycket men ändå lutade de åt de negativa fast jag omvaldade det utåt till de positiva. Men då är jag så här, "vad ska alla andra tro, tycka och så vidare" men de måste jag ändra på. Herregud, jag har testar på nu och man är själv där, de skulle jag inte fixa, min oro är vädligt negativ och man ska aldrig ta på sitt ett arbete bara för att ha ett arbete om man själv inte vet av att man klarar av det. Jag kan ha ett mindre roligt arbete och veta att jag iallafall fixar det än att ha ett arbete som är väldigt krävande som jag vet att jag inte klarar av, det är skillnad.
Men efter det att jag pratat med chefen om min oro så beslutade vi oss för att ta bort mina pass och vänta och se hur allt lägger sig, om de skulle bli aktuellt igen så skulle jag höra av mig. Men man ska aldrig behöva känna oro för ett arbete för att man inte klarar av det, ni kanske förstår hur jag tänker? att vara assistans är inte enkelt, de mesta fungerade men att vara själv och ha så mycket ansvar till en person som jag ha att göra med, de är inte rättvist mot någon. Jag är fortafrande aktiv i mitt jobb sökande, jag har en plan B och jag vet att jag kommer att fixa detta, det finns många vägar och möjligheter. Det är inte meningen att de ska ta slut och stopp här bara för att de blev som det blev nu. Så nu kan min ständiga oro kanske lägga sig och jag ser framåt och blickar mot nya mål :)
Och åter igen sluta lyssna på dom med negativa energier och följa min egen väg, mina mål. Sen kan dom andra tycka vad dom vill, men de är mitt liv, de jag sköter bäst själv.
Och att säga "nej" till ett jobb kan faktiskt också vara rätt.. Men nu har jag provat på, ytterligare något att ha med sig.

Och ja, jag vill jobba som personligassistent fortfarande men kanske åt någon som passar mig mer (: så bara att ta nya tag.
Tog en as skön lång promenad idag, rensade tankarna och det känns mycket bättre..
Hej 

Av Maria - 5 februari 2012 00:50

Jag måste ju bara säga att jag är ju för bra, or not.. 
Vi spelade ett spel idag som heter med andra ord hemma hos Tanja, utnyttjade mitt presentkort plus 100 kr extra för detta extrema roliga spel. Jag var då i Roberts lag och fick upp "lavin" poletten och där jag skulle ju beskriva de MEN istället för att säga att de kan vara i en skidbacke i Alperna så säger jag "det kommer från en vulkan, de strutar" hahahah.. är man inte för bra så säg? och sedan var det något annat med som jag snubblade på som också var helt crazy.. Haha men galet skoj var det iallafall och vi har haft super trevligt ikväll.. Vi åt god mat, såg melodifestivalen och åt massa gotta. Avslutade kvällen med finns i sjön, haha gamla goda tider de (:

Nu fyllekör Thom några fylleskallar och jag ska snart krya ner och sova.
Natti! 

Av Maria - 4 februari 2012 14:20

Ja, snart ska man bege sig till Birsta och hämta upp Tanja men innan ska vi kolla på ett spel som heter Med andra ord, om det finns att köpa. Då ska vi lira det ikväll, men de blir också gomiddag och melodifestvalen med massa gotta (: de kommer bli supermyslördag. 
Jag blir galen på mitt torra ansikte, så nu ska jag på hälsokost som läkaren sa åt mig att jag kunde göra, en ekologisk salva för torr hy, och utan massa knasiga tillsattser. Hoppas jag inte blir rådnad bara. Men först vänta in min segpropp ;p
Men är nöjd med doften jag fick av Thom idag, knarkar den typ. Alltså det lukar så galet gott så ja, de finns inte ;p

Men de var de jag hade att bjuda på idag.

Detta är parfymen <3 lovelovelove!!
Puss!    

Ovido - Quiz & Flashcards