Alla inlägg under april 2011

Av Maria - 7 april 2011 12:37

Jag håller på att bli tokig.. Jag hostar mer än vanligt och de tär på hela kroppen :/
Ögoninflammationen verkar ha släppt, de ser fint ut men måste som sagt vårda de i tio dagar. Och de är mest på morgonen och på kvällen jag får riktigt ont i halsen, men de börjar som sagt bli bättre de med. Men förkyldningen sitter i en och de kommer de nog att göra en längre tid.
Men det känns som att jag blir hemma imorgon också, fast jag käkar kåvepelin och har allt hemma mot sjukan så är de säkrast om jag stannar hemma..
Men.. jag får dåligt samvete för att jag är hemma, är de normalt? jag är liksom aldrig sjuk och när jag väl är sjuk blir de riktigt. De har jag tagit upp förr men jag kan inte släppa detta, de går mig på nervera :/ de känns som att dom inte tror mig, fastän hon hörde på mig på praktiken att jag inte var helt 100.. Och jag vill inte smitta dom med något..
Och att jag måste komma senare på torsdagen gör mig nervös med, men jag har tandvärk så jag måste ju?
Och de är så mycket annat som spökar i mitt huvud med..

Aja, de var väl de jag hade på hjärtat!
Ska ta mig en dusch sen loda framför tvn, får besök av Julia idag =9

/litenmia

Av Maria - 6 april 2011 16:19

Jag blir så less att jag är så slarvig som har tappat bort kvittot till min mobiltelefon. Jag vill ha en med större tuchknappar och helt bägge delarna, alltså tuch med ett tangentbord som man kan dra ut med riktiga knappar. Men eftersom jag köpte den någon gång mellan slutet av noveber i början på december. Och jag vill sälja den, den behöver en uppdatering men jag vet inte vart jag ska göra de? och ingen vill köpa en mobitelefon utan kvitto för då anser folk som att mobilen är stulen.
Och jag har varit inne på Media Markt och sagt till om de och de kollade i datasystemet och jag har ju inget namn på den eftersom den var så "billig" så jag betalade en i kassan bara men jag måste uppge om jag köpte den kontant eller med kort och mitt minne är svagt så jag minns inte ens de?! De är illa.. Och sen datumet minns jag inte heller. Jag har gått skallgång efter kvittot men hittar inte de, måste ha slängt det elelr lagt de på ett väldigt bra ställe som jag tänkte just då på att de var ett bra ställe, men icke!
Så får väl leva med denna ett tag till fast jag har för klumpiga fingrar så de tar hela dagen för mig att skriva sms typ :( och jag har inte råd med en ny mobil heller, de är inte precis prio ETT!
Men de skulle vara så underbart!
Ska söka genom lägenheten igen, vända upp och ner på hela stället ;D haha


Men vill samtidigt flytta, till en egen lägenhet. Men jag har inget extra jobb så jag skulle kunna uppnå den drömmen, är så less att bo hemma nu, jag är liksom 22 år?!
Spara till en lägenhet är inte de som är de största problemet, utan de är hyran! Skulle kunna ta cilket extra jobb som helst för att få in en extra peng så jag skulle kunna ha mitt eget krypin liksom. De skulle göra susen i mitt liv :) men man får ju som sagt drömma..

Nog om de, tog en liten promenad med Lilly och Liston idag, inte för jag r friskt men en nypa luft skulle inte skada tänkte jag. Så nu har jag fått en dos av de, så nu ska jag börja med maten och sen gosa ner mig i sängen med Thom :)


Så här ser iaf min mobil ut om någon skulle vara sugen på den, dock utan kvitto men de går att ordna på ett eller annat sätt.
Samsung GT-I5500
 



/litenmia

Av Maria - 5 april 2011 22:18

Idag är de 5 april och denna vecka lär ju jag stanna hemma. Och då har jag nästa vecka min sista praktikvecka. Hade velat haft en vecka extra men de gick ju tyvärr inte eftersom de skulle få en annan praktikant. Så jag förlorar mycket på att vara sjuk, men de är som de är.
Efter nästa vecka är de två veckor kvar av praktikperioden var av tre dagar den första veckan ska jag pina och gå dit för på skärtorsdagen har jag tagit ledigt för jag åker till sthlm. Och då blir de långledigt från torsdag-måndag. Och på tisdagen då fram till måndag ska jag nog fixa att gå till skolan. De är 7 dagar sammanlagt jag måste vara på skolan. De är inte super mycket, men de är super mycket utan mina klasskamrater, som jag saknar!
Men vecka 18 får jag träffa dom igen och då är de en veckas teori och jag vet inte vad vi har eller vem vi ska ha, de är för mig en gåta. Sen när vi ska ha provet med Mona? och om vi får ha boken eller ej? ja, jag vet inte. Allt känns så oklart. Och dom uppgifterna vi fick sista dagen, de är bara för mycket! Jag orkar seriöst inte.. Vill vara klar med allt detta och gå ut.
Men kommer sakna alla och man säger att man ska hålla kontakten men de blir oftast inte så :(
Men iaf så efter en veckas teori som säkert kommer plusas på om Mona själv får bestämma så har vi kökstjänst igen med APL och då blir de praktik IGEN!
Och vart ska jag vara? aja efter dessa 5 veckor är de en vecka innan vi slutat och de är slutprov med teori som väntar då, gruvsamt :p :/

Så vecka 18 är de dryga 7 veckor kvar av skolan, underbart!


Och vad tror ni? jo, jag måste ringa tandläkaren imorgon, har haft ont sedan jag borrade i en tand och nu är de värre, har ont med ilningar och ja, jag råkar ut för allt på en och samma gång, men de kanske är lika bra?!

PUSS och hej


/litenmia

Av Maria - 5 april 2011 12:33

Vilket underbart väder!! Och jag kan inte gå ut, de känns så surt :( nu är våren här, på riktigt dessutom. I solen är de 20 grader och jag sitter sjuk i en jävla lägehet och tycker synd om mig själv. SUCK! För allt smittas ju och jag är inte pigg heller för den delen. Så får sitta och njuta genom fönstret elelr iaf på ballisen.
Har fått i mig lite käk nyss iaf för jag vågar inte ta medicin utan tilltugg. Ingen höjdar lunch precis men huvudsaken jag fick i mig något iaf. Detta är en bra bantningskur, skämt och sido ;p har gått ner, faktiskt! Men de är inte på ett hälsosamt sätt, lär ju gå upp igen allt jag gått ner när jag blir frisk igen.
Och pollen är på g, då kommer de vara en tuff period jag har framför mig, inte speciellt roligt inte..
Såg trassel igår, den var riktigt bra faktiskt :)
Och natten har väl varit sådär, de har kliat i bägge ögonen och speciellt de som inflammationen är i. BLÄ...
Gör mig frisk någon, jag vill ut och röra på mig och äta glass i solen, de är vad jag vill göra. Men får ta mig en stol på ballisen och äta glass i min ensamhet och bara njuta lite av solen, allti ngt :)
Men först blir de en dusch, man känner sig inte super fräsch när man är sjuk och ligger i sängen mest hela dagen. Icke!

Och polkate´t jag drack var ingen höjdare för min del, kanske är för jag är sjuk och inte har super bra smaklökar ännu?
Men vad tycks om de nya färgerna på bloggen? är de någon som är bra på att fixa design här på bloggplatsen? jag behöver finslipa lite små grejer och jag kan inte firra de själv. Så om DU kan hjäpa mig så vore de super nice :)


Och vet ni va? i påsk ska jag till brorsan min och träffa hans nya flickän och fasters lilla ängel =D hur glad är jag inte då? SUPER :D de ska bli så roligt, och komma bort från denna håla ett tag, sååååå skönt... längtar nå jävust.
/litenmia

Av Maria - 4 april 2011 15:28

De var de mest udda läkarbesöket jag gjort på länge. Jag har inget emot ulänningar MEN innan man blir läkare MÅSTE man kunna förstå svenska och veta vad man pratar om, eller hur? läkaren jag hade verkade inte ha sådära super koll på läget. Jag tycker han slamsade mest, han förstod nog inte riktigt vad jag menade heller. FAST ÄN jag förklarade om och om igen. Och jag fick gå på lab och göra halsprov och blodprov och de visade inte att jag hade halsfluss som jag trodde och som även läkaren trodde utan de var ett halsvirus från lungorna. Och dessutom hade jag ögoninflammation i ena ögat men ska bahandla bägge ändå för jag tror helt säkert att jag råkat fått över de från de ena till de andra. Ska äta pencelin nu i 10 dagar, så jag hoppas att de blir bättre? sen fick jag en salva som jag ska ha i ögonen och en salva mot exemen runt ögonen, äntligen! Han sa att salvan i ögonen ska hindra från klådan, och de var bara den han skulle skriva ut först inte tabletter också men jag sa till om de, och han kunde skriva ut de också sa han även de dära med ögonsalvan mot exemen.. Han kunde skriva ut allt :S de gör inte alla läkare. Bra eller dåligt? jag vet inte vad jag ska tycka. Men sen när jag kom på apoteket sa hon 380 kr för allt och de har jag inte ekonomi till, så jag tog en del på avbetalning som jag ska ta i slutet av månaden och resten betalade jag, men vad tror ni att jag glömt? jo mitt bankomatkort hemma och de var för jag hade en annan plånbok på vårmässan och glömt att lägga över de till den jag brukar ha, smart? NOT! så kom tillbaka och betalade iaf och vad tror ni att jag glömt då? mitt pass, SMART tjej, så tog mitt super gammla och han som stod på apoteket var snäll så de fick gå ändå, men jag drog en vit lögn och sa att jag skulle få mitt leg snart, att jag väntade på de. Annars skulle jag vara tvungen att gå hem igen upp för alla trappor och sen tillbaka igen och hem, upp för alla trappor. Och de klarar inte jag av, jag känner mig inte alls pigg, är varm som en kabin och är hungrig som en varg men får inte i mig något. Det är inte min dag idag.. Och de sjuka var också att när jag kom hem upptäckte jag att dom extra tabletterna jag fick ut var mot allergi? jag sa inget om det? PLUS att jag ville ha de mot ögoninflammationen, men pencelinet måste ju motverka både ögonen och halsen? eller? jag har ingen koll på de dära jag och allt blev bara så vimmsigt!! Men åt andra sidan så har jag tabletter när pollen kommer, de är ju billigare att få de på recept än om man köper de på icke recept!
Aja, ska snart dra i mig lite käk och ta tebletter och smörja in ögonen och vila.
Hejpa


/litenmia

Av Maria - 3 april 2011 20:42

Suck.. jag vill bli friskt! Jag pallar inte vara sjuk, de känns som att man blir sjukare för varje dag. Ögonen ömmar ännu mer och imorgon måste jag ringa vårdecentralen för att höra eller komma dit för att få svar på om de är ögoninflammation eller om de bara är så här för jag är ruskigt förkyld :/ och Thom stackarn har knappt sovit om nätterna, jag har hostar och snurvlat och snutit mig 100 ggr typ och sen hostar mamma i sitt rum med, så jaf bad han åka hem, för han ska ju upp och jobba imrogon stackarn och då kommer han vara helt off om han ska sova här i natt igen :/ känns förjävligt att skicka hem han, jag blir extra känslig när jag är sjuk, då är jag ännu mer blödig än vad jag är annars. Usch..
Jag ska ringa praktik platsen imorgon och säga att jag fortarande är sjuk, de är värre till och med :/ men ska höra om jag får ta en extra vecka om de skulle bli att jag inte kommer på hela veckan..
Fast, på skärtorsdag måste jag ta ledig OM de blir sthkmresa då, som jag hoppas på. Eftersom om jag ska jobba i sommar kommer jag inte ha möjlighet att åka ner dit då :(
Aja, inge roliga tider nu..
Men jag vet att de snart vänder!!

/litenmia

Av Maria - 2 april 2011 22:53

Ja, jag är en sjukling. Är en snorunge som kraxlar som en gamtant och ögonen ser ut som tennisbollar och i röd i stort sett i hela facet. Är ingen vacker syn vill jag ju lova. Har tack och lov sluppit febert nu, och de är ju bra. Men jag vill inte vara sjuk, jag tycker de är jätte dyrt och jobbigt. Jag känner ju knappt någon smak när jag äter, har ingen matlust alls och då är de inte ens roligt att äta. Tycker faktiskt synd om mig själv, för jag är sällan sjuk och när jag väl är de så är de inte lite stryk man får ta heller. Håller till och med på att tappa rösten, är hesare än hesast och undviker helst att surra. Så mellan bröstet gör de inte alls ont, nejnej. Jag hostar och nyser och de tar självklart kroppen stryk av. Och de är nu de brytit ut på riktigt, jag har haft detta i min kropp så länge nu.. Och när vill den då lämna min kropp?snart hoppas jag! Måste ju gå på praktiken. Men ska kanske se om de finns någon chans att ta igen de en extra vecka? då slipper jag skolan ett tag till :)
Är dock rädd för att jag fått ögoninflammation i bägge ögonen eftersom dom inte ser sådär jätte okej ut :/ och jag har en stor förmåga att drabbas av sånt skit. Peppar peppar.. Får ringa VC på måndag OM de inte blir bättre.. Suck alltså! Man ska råka ut för allt och nu dessutom. Önskar att jag kunde trolla, hur lätt hade inte de varit då? fast åt andra sidan är de inte skoj om allting här i livet är lätt heller.. Aja, jag vill iaf bli frisk och go och glad men just nu känns de långt bort. Ska proppa i mig glass, te och vila så mycket jag bara kan.Och självklart gå en massa dos kärlek på köpet av min Thom, han är min ängel och vad skulle jag göra utan han?
Och en annan sak, Fredrik min kära vän ringde mig idag, de var inte igår så de var skoj att surra med han, även fast min röst är trasig så fick de gå ändå :) nu ska vi ta oss i kragen och hålla kontakten, vi har varit sämst på de :/ men Evelina surrar jag ju med i stort sätt varje dag :)

Well well.. Dessa theer köpte jag idag såp de ska bli spännade att testa dom..

   


och gissa om denna klocka är snygg och att jag vill ha den?!
 


Sådär ja..
Krya på mig själv, tack!


/litenmia

Av Maria - 1 april 2011 16:16

Jag är så döle på att se snön, att veta av att den finns utan för fönstret. Nu får de banne mig vara nog!

Jag vill att våren ska komma, på riktigt! Snön smälter allt för sakta och solen tittar inte fram så mycket och blåsten tar över. Det är inte okej tycker jag. Värmen och ännu mer fågelkvitter borde slå till. För om man kollar ut nu är de så dystert, så tråkigt och grått :(

Jag vill plocka fram vårskona och känns doften av våren, längtar så mycket! Fast inte till pollen, för de kommer göra de tufft för mig. Men denna vinter som förra vintern har de varit bra jobbigt för mig ändå, torr i facet och klåda hit och dit, smörja in sig hit och dit. Det är verkligen inte roligt och de blir inte bättre utav att de blåser heller? Näe, fy bubblan.


Även fast jag är lite sjuk så tog jag mig tid att städa undan idag i hela lägenheten, mest på mitt rum då. För de känns så hemskt att ligga i sängen och känns dammet flyga i luften, de är inte så man mår bättre utav det precis! Nej, snarare tvärtom..


Denna morgon har jag sett Lejonkungen, städat och suttit på msn och surrat med Evelina en hel del, sen kom Julia förbi ett tag. Och nu väntar jag på att Thom ska komma och fredagsmysa med mig :)

Ikväll blir de gotta och majskolv framför Talang som börjar ikväll, de ska bli spännande :)


Hatar dock folk som ska yttra sig om ovesentliga saker, får faen spunk!

Jajjamen!


/litenmia

Ovido - Quiz & Flashcards